Pavel Maršík

Z demise Petra Nečase se neradujme

17. 06. 2013 12:29:26
Kdo se předčasně raduje z dnešní demise premiéra Nečase má krátké zorné pole. Ano jeho politická odpovědnost jasně říká "odstup." Teprve další dny ukáží jak dospělá je naše politická scéna.
Petr Nečas odchází...
Petr Nečas odchází...Databáze Google

Celá opozice se tetelí a chystá se převzít vládní otěže. Koaliční strany se naopak pokusí hledat vhodného nástupce po udstupujícím premiérovi.

Předčasné volby jsou reálné až po letních měsících, všichni opoziční politikové dobře ví, že dřívější termín je nevhodný. Lidé prostě k urnám nepůjdou v období dovolených. Další problém je zajištění PR a získání financí pro nové volby.

Již dnes padají z úst politiků ODS, TOP 09 i dalších konkrétní jména pro místo předsedy vlády ČR. Každému musí být jasné, že jediným vhodným kandidátem z řad občanských demokratů je Jiří Pospíšil. Nevěřme jménu Martin Kuba.

Politologové sice říkají, že ten co půjde do hluboké vody současné politiky, musí být sebevědomí a dobře trénovaný plavec, jinak se před cílem etapy může utopit on i další, co ho budou chtít zachránit.

Nečas vsadil na špatnou kobylu, ta ho nejdřívě pozvala na vyjížďku, a někde po trase ho v divokém klusu vyhodila ze sedla. Měl použít rozum, když šel do stájí, ale jeho uchvátil vnější dojem. Bohužel, protože je shoda s hodnocením médií, ještě dnešní premiér patří mezi ty slušnější politiky. Co však není Petr Nečas a nikdy už nebude je dar být leadrem.

Policie se v těchto horkých dnech nenechala oslnit sluncem a ve stínu konala. Ukázala jak má vypadat nezávislost tohoto orgánu. Dobrá zpráva pro Českou republiku?

Další kategorií jsou ti politikové, co si již včera udělali z odstupujícího předsedy vlády fackovacího panáka. Většina z nich má tolik másla na hlavě, že přes něj nevídí reálně vůbec nic kolem sebe. Ukázali svou pravou tvář. Všichni je známe. Jsou to ti co čekají na další koryta.

Silné opoziční strany budou mít v dalších volbách radost z výsledku, to asi ano, ale pokud se na vedení státu budou podílet pohrobkové Komunistické strany Československa jsem přesvědčen, že na období nečasovi vlády budeme ještě moc a moc vzpomínat.

Závěrem si dovolím oslovit NE mého prezidenta. Až budete rozhodovat o jmenování nového premiéra buďte NADstranický.

Autor: Pavel Maršík | karma: 43.41 | přečteno: 10542 ×
Poslední články autora