Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

Myslím, že Gustáv byl část života velmi váženým člověkem.

Po II.světové ho soudruzi zlomili, pošlapali a přetvořili k obrazu svému. Umíral spíše jako totálně otrávený člověk bez nenávisti asi opět v lůně církve :-P.

Gustáv něměl asi jinou možnost - Miloš to tak vedl vědomě !

V roce 1969 (asi) jsem viděl o velikonocích na ČT film "Docela obyčejný fašismus". Komentář četl Miroslav Horníček a byla tam záběry z Katyně. Německou stranu tam zastupoval mladý katolický právník (GH) od Slovenských spojenců. Šlo tam o to, že Němci se "tehdy" nezúčastnili likvidace Polských důstojníků a Gustáv je obhajoval před mezinárodním tiskem (na žádost AH - vybrali spojence). Ten film byl dílo nějakého francouzského historika. Zmiňovali se tam o Gustávovi, že je synem z významné právnické rodiny a byl nejlepší student v ročníku. Prostě inteligentní ctižádostivý chlapec ze semináře.

Později tu iteligenci asi využíval na obranu před spolustraníky. Nikde jsem se ovšem nedočetl, že by se mstil ... Přesto bych ho s Milošem nesrovnával :-P.

pozn. nepatřím mezi příznivce KSČ ani CCCP ;-D.

0 0
možnosti
SL

Ten film nebyl jen o Katyni.

Byly tam i záběry, jak německou armádu vítali na ukrajině chlebem a solí (jako osvoboditele) a Němci je pokropili z kulometů na motocyklech :-P.

0 0
možnosti

Mám pocit, že v poslední době zažívám deja vu, jako když po listopadu 1989 najednou všichni věděli a řekli, že vstup vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 nebyla bratrská pomoc, ale prachsprostá okupace. Teď najednou po "x" letech neomezeného panování Zemana a jeho pochybné suity se dozvídáme, že jeho kancléř je zcela nekompetentní osoba, která by měla svůj opustit úřad a Zemanův poradce by měl přijít o diplomatický pas. A to vše z úst člověka, který dlouhá léta žil s tímto hradním paskvilem v symbióze. :-/

4 0
možnosti
VV

R^R^R^ Tady opravdu nemohu jinak nez R^R^R^

1 0
možnosti

Co máte proti Gustávu Husákovi? Byl to soudně uznaný buržoazní nacionalista, který se nedal zlomit ani když ho stbáci mučili.

0 0
možnosti
VV

To mate pravdu, ale u Brezneva bez muceni vycitil priezitost i bez pomoci estebaku.

0 0
možnosti
JT

J70i48r48i 81T60i91c31h66y

19. 10. 2021 16:21

Odpurci Zemana by nam tu chteli namluvit, ze to je u nas, jako za Husaka. V soucasne, ponekud zapekle situaci, jsou nektere veci nejasne, ale CSSR to rozhodne neni.

1 0
možnosti
Foto

Vskutku není. Za Husáka by okamžitě zapracovalo ,,hustapo", ovšem i dnes jej někteří rádi suplují;-)

2 0
možnosti
Foto

Karma, po Zemanovi bude nutné Hrad vyvětrat stejně, jako po Husákovi. Ale pokud nedejbože vyhraje prezidentské volby Babiš, tak se větrat nebude. Ten se bude držet hesla "smrádek, ale teploučko".:-)

1 2
možnosti
VV

Vsak take Unilever uz zvysiuje produkci.

0 0
možnosti
VR

S tím Husákem jsem si vzpomněl na historku, kterou jsem zažil před koncem vlády jedné strany. V práci jsem tenkrát měl kolegyni, která byla uvědomělou a aktivní členkou strany. Proto také byla vybrána, aby se na Hradě zúčastnila oslav MDŽ. Po té oslavě se vrátila zcela znechucená a také její uvědomělost dostala silnou ránu. Vyprávěla nám, jak se prezident Husák při rozhovoru se ženami pomočil. A prý si to ani neuvědomoval a rozprávěl dál. Jeho ochranka jej ale odvedla a nějaká uklizečka okamžitě vytřela podlahu. Za chvíli prezidenta přivedli převlečeného a všichni se tvářili, jako by se nic nestalo!

2 0
možnosti
JK

A oba dva, Husák i Zeman, byli jen pohůnci Kremlu. Husák se to aspoň nesnažil maskovat. Pro Vás karma.

5 4
možnosti
Foto

Autor to mohl klidně vzít třeba od Novotného přes Svobodu až k současnosti. Ona kontinuita nehraje a nehrála tak nepodstatnou roli:-)

1 0
možnosti
VV

Pravdive a velmi opatrne napsano. R^ Prvnimu Josefovi uz se to nelibi a druhy bude jiste v brzku nasledovat.

Ve tride politickych veznitelu jiste uz vydali pokyny k jejch nasledovani.

2 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!