Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

většina těch, kteří posunuli svět někam dál, svým způsobem povyšovali své zájmy nad zájmy společnosti... tak to prostě funguje.

A co se týká sítí - je to pouze věcí rodiny. Bez sítí dnes mladý člověk být nemůže (viz distanční výuka), ale pokud je rodina schopna dát dítěti i jiné zajímavé podněty, žádné závislosti nepodlehne. A seniorů (ke kterým patřím) jsou sociální sítě výborné - závislosti už nepodlohnou (nebo to už v jejich věku zas tak nevadí) - a díky nim nezůstanou osamělí.

0 0
možnosti
JZ

No ale i toto - IDNES, jeho zprávy a diskuze - je jistě sociální sítí. Stejně jako třeba komunikační program whatsapp. A osobně nemůžu říci, že by mi nějak tyto sítě vadily, a to je sleduji taky dennodenně.

1 0
možnosti
JZ

Ještě jen doplním - podíval jsem se na trailer k tomuhle dokumentu a upřímně, nemám ani chuť se dívat. Sice hodnotím jen z ukázky, ale silně to na mě působí jako v nejlepším případě skandalizace klasických problémů médií, které jsou kritizovány už snad od zrodu kritiky masových médií, tedy asi posledních sto let. Takže různé věty jako "aniž si to uvědomujete, tým specialistů stojí za tím, co se vám zobrazí na internetu" či "obracejí vaši psychologii proti vám" zní sice silně znepokojivě, avšak na druhou stranu se jedná o popis fungování jak médií, tak třeba i o popis funkce veřejné knihovny nebo večerky. Média mají své nešvary, protože jsou tvořená lidmi, a ti mají své nešvary, stejně jako konzumenti médií jsou opět lidmi, kteří mají své nešvary a žádají spřízněné nešvary i od médií. Tak už to v životě je, asi nic nového pod sluncem. Těžko hledat viníka.

0 0
možnosti
Foto

Ano, mohlo by být lépe, ale ANO toho není zárukou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!